Skip to content

Coach Gert-Jan Wassink

Als coach vind ik het belangrijk dat lopers op een verantwoorde manier trainen. Ik ben een coach die zich inzet met veel enthousiasme en gedrevenheid. Ik probeer voor iedereen zijn of haar trainingssituatie te verbeteren. Als gediplomeerd talentcoach niveau 4 coach ik lopers van verschillende leeftijden en met verschillende doelstellingen.

Biografie 

Topcoach & Topatleet

Atleet, trainer en ondernemer. Gert-Jan heeft een passie voor hardlopen en alles wat ermee te maken heeft. Hij weet iedereen te enthousiasmeren en mee te krijgen met zijn energie. Alleen al door met hem te praten over hardlopen krijg je direct zin om een rondje te rennen met de bruikbare tips die hij geeft.

Als professioneel sporter heeft hij zelf ervaring met testen en analyses. Hij miste hierin de compleetheid en om dit voor een bredere groep beschikbaar te maken. Iedereen kan verantwoord hardlopen. Met de analyses en testen krijg je direct handvatten waar je de volgende training al iets mee kan.

Leuk om te weten van Gert-Jan, na zijn trainingen gaat hij altijd met de herstel shake en zijn kat op de bank even bijkomen, wie zal als eerste in slaap vallen…

Nee, heel vroeg was hij er niet bij. De hardloopcarrière van Gert Jan Wassink begon op 15-jarige leeftijd. “Daarvoor voetbalde ik”,  zo vertelt hij. “Maar hardlopen bleek voor mij de ideale uitlaatklep en zo begon ik in 2001 met trainen bij AV Argo, onder begeleiding van Janneke Metzemaekers. ”Inmiddels deed ik regionaal goed mee en won ik bijna alle wedstrijden. Toen ik ook de 800m wist te winnen van het Gelders Overijssels kampioenschap wist ik dat ik veel talent had voor het hardlopen”. Daarna volgde al snel de overstap naar de Atletiekschool in Apeldoorn en werd Johan Voogd mijn trainer. Met hem haalde ik ook mijn eerste NK medaille, ik won zilver op de 5000 meter in Sittard. Ik kwalificeerde me die winter voor het EK junioren cross in Edinburgh en wist een wederom een medaille te behalen op de cross”.

Slechts drie jaar na die medaille bij de junioren, haalde Gert-Jan ook zijn eerste medaille bij de senioren  binnen op een Nederlands kampioenschap het werd brons op de 1500m.  “Voor mij was dit een mooie bevestiging dat ik aansluiting had bij de Nederlandse top. Dat heeft me er vervolgens ook door gesleept in enkele jaren met blessureleed die daarop volgden. Vanaf 2008 ging het weer beter en twee jaar later besloot ik over te stappen naar trainer/coach Joop van Amerongen. Het was toen tijd voor wat nieuws, net als twee jaar later. Vanaf maart 2012 werd Honoré Hoedt mijn coach en dat is hij tot op heden nog. Onder leiding van Honore Hoedt wist ik 13.47 op de 5000m te lopen, 29.27 op de 10km op de weg en 44.40 op de 15km. Daarnaast liep ik 2.17.34 op de marathon en 1.04.02 op de halve marathon. Op alle afstanden wist ik ook medailles te behalen op het Nederlands kampioenschappen. Ook wist ik een grote internationale halve marathon in Denenmarken op mijn naam te schrijven ik won daar de jubileum editie van de Lillebaelt halv marathon”.

Met inmiddels een mooi aantal NK medailles op zak en een 21e plek op het EK Cross in 2015 ziet Gert-Jan het als zijn missie om zijn topsport kennis en vaardigheden over te brengen aan anderen. Dit doet hij door middel van Running Movements waar hij topsporters en vele recreatieve en recreatief prestatiegerichte sporters mag begeleiden. 

”Daarnaast vind ik het belangrijk om mij ook maatschappelijk in te zetten, als ambassadeur van de Stichting Kanjers voor Kanjers en als inspiratie voor andere hardlopers.”

Opvallende resultaten

GOUD
 • NK 3000 meter indoor 2010
ZILVER
 • NK 5000 meter 2008, 2012, 2013, 2015
 • NK 10.000 meter weg 2012
 • NK lange cross 2013
BRONS
 • NK 1500 meter 2005
 • NK korte cross 2011
 • NK marathon 2015, 2018
OVERIGE
 • EK cross kwalificatie Dublin Ierland 2010
 • EK cross kwalificatie Albufeira Portugal 2011
 • EK cross Kwalificatie Budapest Hongarije 2012
 • EK cross kwalificatie Heyeres Frankrijk 2015 (21e plaats)
Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo waarbij kan ik je helpen?