Skip to content

Analyses & Testen

In onze analyse labs voeren wij testen uit die ervoor zorgen dat hardlopers hun trainingssituatie kunnen verbeteren. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan zoals een Anaerobe drempel test waarmee jij je hartslagzones kan laten bepalen. Ook bieden we begeleiding op het gebied van voeding. Kijk op deze pagina wat wij voor jou kunnen betekenen.

Analyses en testen Running Movements

0-meting

Met onze 0-meting bepalen wij jouw hartslagzones d.m.v. een anaerobe drempel meting en geven wij gericht advies hoe jij beter kunt trainen.

Voedingsbegeleiding

Gezonde goede voeding houd je fit en vitaal. Onze voedingsbegeleiding is erop gericht jou de tips en tools aan te reiken die je nodig hebt om je persoonlijke doelstellingen te verwezenlijken. Bijvoorbeeld voor gewicht reducering.

Tussentijdse meting

Onze tussentijdse meting kan met of zonder lactaat meting en geeft een directe weergave van je trainingssituatie. Het helpt om nog specifieker te trainen en geeft een reflectie van je huidige trainingsniveau.

Loopanalyses

Met onze loopanalyses analyseren wij je looptechniek zodat jij technisch beter kunt leren hardlopen. Ook is zijn de loopanalyses geschikt om blessure oorzaken te voorkomen/ op te sporen en om blessurerisico’s in kaart te brengen. 

Personal training

Ga 1 op 1 met coach Gert-Jan aan de slag. Met onze personal training krijg je de aandacht die je nodig hebt om te kunnen verbeteren. Kosten voor een personal training zijn €65,- per uur. 

Fysiotherapeutische screening

Onze topfysio Twan Verboom helpt je om je sterke en zwakke punten in kaart te brengen. Dit draagt bij aan een goede trainingssituatie. Met onze analyse kan jij gericht aan de slag met oefeningen om sterker te worden en blessures te voorkomen. 

Verantwoord hardlopen

Onze testen en analyses kenmerken zich door de praktische toepassingen. Wij vinden het belangrijk dat jij, nadat je bij ons geweest bent, je trainingssituatie kunt verbeteren. Of dit nu is door gerichter te trainen met persoonlijke hartslagzones, advies m.b.t. verbetering van je huidige trainingssituatie of begeleiding op het gebied van voeding; wij nemen de tijd voor je!

0-meting € 175,-

De 0-meting is geschikt voor het bepalen van hartslagzones als je voor het eerst op hartslag wil gaan trainen of als je je hartslagzones opnieuw wil laten berekenen. De test faciliteert de loper in een nauwkeurige zone indeling door middel van een lactaattest. Het omslagpunt kan zo zeer nauwkeurig worden berekend en de loper krijgt hierdoor een zeer nauwkeurig beeld en tevens advies hoe hij of zij verantwoord kan hardlopen. Zo ontdek je welke zones je moet ontwikkelen om tot het gewenste resultaat te komen.

Tijdens de test worden er telkens kleine druppels bloed afgenomen door een prikje in de vinger of in de oorlel. Hiermee meten we het lactaatniveau in het bloed. Tijdens inspanning zal het lactaat in het bloed oplopen naar gelang de snelheid van het hardlopen toeneemt. Het lactaat zal op een gegeven moment doorschieten naar een hoog niveau. Dit omslagpunt van het aerobe naar het anaerobe niveau kan zeer nauwkeurig gemeten worden.

 • Berekent zeer nauwkeurig het omslagpunt.
 • Geeft een duidelijke zone indeling.
 • Inzicht in het lactaat niveau.
 • Biedt advies hoe verantwoord getraind kan worden.
 • Meting door middel van bloedafname.

Tussentijdse meting € 149,95,- zonder lactaat meting. € 175,- met lactaat meting

De tussentijdse meting is een zeer nauwkeurige test die inzicht geeft in hoe de hartslagzones ontwikkeld zijn. De tussentijdse meting draagt bij aan de verbetering van de trainingssituatie en helpt trainen op hartslag te verduidelijken en inzichtelijk te maken. Door te trainen met zones ontstaat er een zeer specifieke trainingssituatie. De hardloper krijgt een deskundig advies hoe hij of zij de trainingssituatie kan verbeteren en welke aspecten ontwikkeld kunnen worden.

Met de test wordt gemonitord welke hartslagzones onderbelicht zijn en welke zones goed zijn ontwikkeld. Hardlopers die nog geen zone indeling hebben adviseren wij een om eerst een anaerobe drempeltest te doen waarbij wij de hartslagzones berekenen en tevens advies geven over de verbetering van de trainingssituatie. De tussentijdse meting biedt de mogelijkheid om na een aantal maanden de progressie te meten en eventueel kleine aanpassingen in het trainingsschema door te voeren.

De tussentijdse meting is een test die meerdere malen in een trainingsperiode/ periodisering/ per jaar kan worden herhaald. Op deze wijze ontstaat er meer informatie over de progressie en ontwikkeling van de hardloper. Met deze gegevens kan de loper constant zijn hardloopschema zeer praktisch bijsturen en fine-tunen.

 • Ondersteunt de trainingssituatie
 • Geeft inzicht in hartslagzones
 • Weergave van onderbelichte trainingszones
 • Weergave van goed ontwikkelde trainingszones
 • Vertaling van hartslag naar snelheidszones
 • Geeft inzicht in gezondheidsniveau van de loper
 • Geeft inzicht in fitheidsniveau van de loper
 • Specifiek trainingsadvies
 • Biedt mogelijkheden voor specifiek trainingsschema
 • Altijd een analyse rapport
 • Deskundig advies

Waarom de tussentijdse meting?

Veel lopers lopen op hartslag maar zijn niet bekend met hun hartslagzones. Vaak wordt er te hard getraind en lukt het de hardloper niet zichzelf te verbeteren. De tussentijdse meting biedt naast verbeterfactoren tevens inzicht in het trainen op gezondheidsniveau. Wordt er veelal aeroob of anaeroob getraind door de loper? Hoe kan hij of zij zijn gezondheidsniveau verbeteren naar fitheidsniveau. Bent u van plan een halve of hele marathon te gaan lopen. Kies dan voor de uitgebreide en specifieke test voor halve marathonlopers & marathonlopers. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. 

Quick scan loopanalyse € 34,95

De korte loopanalyse (30min) is een snelle scan van jouw looptechniek. Met onze geavanceerde analyse apparatuur worden de bewegingen van de hardloper vanuit verschillende hoeken geanalyseerd. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurig beeld van de techniek waarbij de kleinste bewegingen zichtbaar worden. Vanuit deze analyse krijgt de hardloper mondeling advies hoe hij of zij de looptechniek kan verbeteren en of er eventuele blessure, risico’s en of oorzaken kunnen worden waargenomen.

Onze korte loopanalyse biedt de hardloper de handvaten die nodig zijn om loop efficiëntie en loop economie te verbeteren.

 • Analyse in ons Runlab
 • Kleinste bewegingen worden waargenomen
 • Inzicht in de looptechniek
 • Inzicht in blessure oorzaken en blessure risico’s
 • Advies ter verbetering van loop efficiëntie en loop economie
 • Deskundig advies

Fysiotherapeutische Screening € 175,-

De sportfysiotherapeutische screening is bedoeld voor hardlopers die al langere tijd met een hardloopblessure lopen of voor de hardlopers die graag een blessure willen voorkomen.

Tijdens de screening word de beweeglijkheid van alle gewrichten in beeld gebracht en kunnen mogelijke riscofactoren voor ontstaan van een blessure worden weggenomen.

Daarnaast zal er middels fysieke testen een beeld worden geschetst van de stabiliteit en spierkracht rond de verschillende gewrichten, waarna gericht gewerkt kan worden aan de stabiliteit en spierkracht zodat blessures voorkomen kunnen worden.

Mocht je onverhoopt toch geblesseerd zijn geraakt en niet van de blessure afkomen, dan is de sportfysiotherapeutische screening ook iets voor jou.

Middels een uitgebreid onderzoek word de oorzaak van je blessure in kaart gebracht, waarna er samen met jou een plan word opgesteld om weer klachtenvrij te kunnen hardlopen.

Onze fysiotherapeutische screening wordt uitgevoerd door sportfysiotherapeut Twan Verboom.

Voedingsbegeleiding € 109,95

Bij de voedingscoach van Running Movements kun je terecht voor al je vragen over voeding. Zo kan de voedingscoach je helpen met gewicht verliezen, het ontwikkelen van een gezond leef- en beweegpatroon of het optimaal afstellen van voeding op jouw trainings- en wedstrijdschema. We bieden drie pakketten verschillend van een eenmalig consult met voedingsadvies tot een voedingsprogramma van twaalf weken dat naadloos aansluit op jouw dagelijks leven en sportactiviteiten. 

 • Consult met de voedingscoach (60min)
 • Voedingsanalyse

In een eenmalig consult van 60 minuten bespreek je met de voedingscoach jouw doelen op het gebied van voeding. De voedingscoach doet een gedetailleerde analyse van jouw huidige voedingspatroon en kijkt hoe je dit zo kan aanpassen dat het optimaal aansluit bij jouw dagelijks leven en de sportactiviteiten die daarbij horen. Na dit consult weet je precies hoe je je voedingspatroon op de juiste wijze kan vormgeven.

Personal training € 65,-

Train 1 op 1 met topcoach Gert-Jan Wassink en werk aan je corestability of looptechniek. 

Meest gekozen test
Anaerobe drempel meting€175,-
* Bepaling van je hartslagzones
* Advisering voor verbetering trainingssituatie
* Uitgebreid analyse rapport
* Weergave snelheidszones
Bestel hier
Zoladztest€149,95

Met lactaat meting €175,-

* Reflectie van huidige trainingssituatie
* Advisering voor verbetering traingssituatie
* Uitgebreid analyse rapport
* Weergave van snelheidszones
Bestel hier
Voedingsbegeleiding€54,95

Kies je pakket

* Voedingsconsult (60 min) €54,95
* Voedingsconsult (60 min) + voedingsanalyse €109,95
* Voedingsconsult (60min) + voedingsanalyse + 12 weken begeleiding €174,95
Bestel hier
Quickscan loopanalyse€34,95

Uitgebreide analyse €65,-

* Analyse in ons Runlab
* Kleinste bewegingen worden waargenomen
*Inzicht in de looptechniek
* Inzicht in blessure oorzaken en blessure risico’s
* Deskundig advies
Bestel hier
Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo waarbij kan ik je helpen?