Skip to content

Kweekvijver

Ben jij tussen de 10 en 15 jaar en wil je in een gezellige groep lekker hardlopen? Dan is de Running Movements kweekvijver misschien wel wat voor jou! Je leert bij ons op een leuke en eenvoudige manier hoe je verantwoord hard kunt lopen. Dit doe je samen met andere fanatieke jonge hardlopers uit Apeldoorn en omstreken. Samen maken we van elke training een schot in de roos! Meld je direct aan of lees meer op deze pagina. 

Running Movements Kweekvijver

Onze trainingsmethodiek is simpel, maar doeltreffend. We geloven in het belang van de wetenschap en de kracht van het individu. Elke hardloper is uniek en dus moet een hardloopschema daarop afgesteld worden. We werken bij Running Movements dus nooit met een standaardschema. Door regelmatig te testen weten we exact waar jij baat bij hebt. Op die manier optimaliseren we het schema voor jouw persoonlijke omstandigheden en doelen.

Eén van de belangrijkste pijlers in onze talentgroep in Apeldoorn is het geven en ontvangen van feedback. Door middel van TrainingPeaks krijgen onze coaches inzicht in jouw trainingsgegevens. Jij vult hier onder meer in hoe je de training hebt ervaren, hoe zwaar de training aanvoelde en of er nog bijzonderheden waren. Door jouw subjectieve beleving te koppelen aan de objectieve data krijgen we een goed beeld van je vooruitgang en kunnen we waar nodig het hardloopschema reviseren.

De kracht van het team

Samen bereiken we meer! Met een groep van twintig tot dertig getalenteerde atleten is er altijd iemand van jouw niveau. Of je nou een 800-meterloper bent met een tijd onder de twee minuten of een marathonloper met een PR van drie uur, je kunt altijd samen lopen. Door je trainingen samen af te werken gaan de trainingen niet alleen makkelijker, je leert ook veel van samen lopen. Op een wedstrijd loop je immers ook niet in je eentje!

We vinden het belangrijk dat je altijd met plezier en goede zin naar de training komt. Je gaat per slot van rekening sneller als je lacht! Prioriteit nummer één is daarom dat iedereen zich ten alle tijden veilig moet voelen. Wanneer dit niet het geval is wordt er direct ingegrepen. Zo blijft de atletiekbaan een plek waar gedisciplineerd en toegewijd getraind kan worden.

Het belang van hartslag

Als je komt hardlopen bij de talentgroep van Running Movements is het noodzakelijk dat je een goed horloge en een hartslagband bezit of aanschaft. Jouw hartslag is namelijk zeer geschikt om je belastbaarheid in de gaten te houden. Doordat we zowel op hartslag- als tempozones trainen, loop je altijd op je eigen niveau en haal je het optimale uit je trainingssituatie.

Het is van tevoren niet vereist om enige kennis over hartslagtraining te hebben. Onze professionele coaches maken jou binnen de kortste keren een expert in alles wat met hartslag te maken heeft. Daarnaast geeft hoofdcoach en topsporter Gert-Jan Wassink regelmatig uitleg over de theorie achter onze hardlooptrainingen.

Techniek & loopscholing

Wist je dat de verkeerde hardlooptechniek kan leiden tot een hogere kans op blessures? En dat je tijdens het hardlopen met elke stap tot wel vier keer je lichaamsgewicht moet dragen? Hardlopen is een blessuregevoelige sport, maar gelukkig zijn er manieren om je vatbaarheid voor blessures te verminderen. Heb je toch ergens last van? Dan bieden we je in samenwerking met fysiotherapie Houwer & Ruijs de begeleiding die nodig is om snel weer terug te zijn.

Het verbeteren van je hardlooptechniek heeft tijd en aandacht nodig. Daarom doen we minimaal twee keer per week uitgebreid loopscholing voor de training. In 15 tot 45 minuten (afhankelijk van meerdere factoren) doe je een serie oefeningen die het aannemen van een effectievere hardlooptechniek bevorderen. Door af te sluiten met een aantal versnellingen ben jij klaar voor de training!

Het beste uit jezelf halen

Het doel van onze talentgroep is het bieden van de benodigde faciliteiten aan getalenteerde en gemotiveerde hardlopers. Kom jij uit de omgeving van Apeldoorn en denk je na het lezen van onze trainingsmethodiek dat onze groep misschien wel bij jou past? Neem dan contact met één van onze coaches op via onderstaande knop. Wie weet zien we je binnenkort wel in Apeldoorn!

 

Richttijden

Talentgroep Hardlopen Apeldoorn

Loop jij sneller dan onderstaande tijden? Dan heten we je graag van harte welkom bij onze talentgroep. Alle tijden zijn seniorentijden, jeugd (15 tot 19 jaar) is altijd welkom om contact op te nemen. Net niet snel genoeg, maar wel de ambitie en motivatie voor een talentgroep? Neem vooral contact op en we zullen kijken of je misschien toch thuishoort in onze groep!

Mannen

800 meter – 2:05

1500 meter – 4:30

3000 meter – 10:00

5000 meter – 17:30

5 kilometer – 18:00

10 kilometer – 40:00

Halve marathon – 1:25:00

Marathon – 3:00:00

Vrouwen

800 meter – 2:30

1500 meter – 5:15

3000 meter – 12:00

5000 meter – 20:30

5 kilometer – 21:00

10 kilometer – 45:00

Halve marathon – 1:45:00

Marathon – 4:00:00

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo waarbij kan ik je helpen?