Skip to content

Hardloopcoach Gert-Jan Wassink

Als hardloopcoach vind ik het belangrijk dat hardlopers op een verantwoorde manier trainen. Ik ben een hardloopcoach die zich inzet met veel enthousiasme en gedrevenheid. Ik probeer voor iedereen zijn of haar trainingssituatie te verbeteren. Als gediplomeerd talentcoach niveau 4, coach ik lopers van verschillende leeftijden en met verschillende doelstellingen. 

Lees hieronder verder over hardlooptrainer / hardloopcoach Gert-Jan.

Afbeelding2

Hardloopcoach Gert-Jan over zijn eigen trainingen versus coaching.

Elke training een schot in de roos!

Mijn passie als hardloopcoach gaat verder dan alleen training geven op de atletiekbaan aan de Running Movements loopgroep. Eigenlijk ben ik constant met hardlopen bezig. Zelf train ik nog elke dag en dat houd mij fit. Als hardloopcoach heb ik een fysieke baan en daarom is het ook voor mij heel belangrijk om fit en vitaal te blijven. Voornamelijk richt ik mij op de langere afstanden waarbij ik als hardloper meerdere marathons heb mogen lopen. Door mijn dagelijkse training weet ik wat hardlopen is en kan ik dit goed overdragen naar andere hardlopers. Ik denk dat dit heel belangrijk is in de training en hardloopcoaching. Zelf met de voeten in de klei staan helpt om ook het gevoel van andere lopers goed te kunnen plaatsen. De term ”elke training een schot in de roos!” gebruik ik nu al enkele jaren en laat goed zien dat je heel gericht en specifiek kunt trainen door middel van data. Dit data gestuurd coachen hebben wij bij Running Movements echt heel goed onder de knie, zo goed zelfs dat veel hardloopcoaches van ons willen leren op dit vlak. Data kan namelijk je trainingssituatie ontzettend goed ondersteunen en helpt je om elke training heel specifiek te kunnen trainen, hoe minder je traint hoe belangrijker dit is. 

Balans is het sleutel woord!

Balans in training is wellicht het allerbelangrijkste sleutel woord. Bijna alle lopers die bij mij komen missen deze balans. Ze weten niet goed wat ze doen en wat ze doen doen ze vaak niet goed. Daarbij is te hard lopen vaak een oorzaak van een disfunctionele overbelasting wat wil zeggen dat jij jezelf alleen maar naar beneden traint. D.m.v. onze trainingsmethodiek en onze gepersonaliseerde trainingsschema is het voor ons altijd een leuke uitdaging om de trainingssituatie van de hardloper als te verbeteren. Als hardloopcoach haal ik enorm veel voldoening uit mijn werk op deze manier. 

71079691_101223834670988_3687315761257494838_n

Biografie 

Topcoach & Topatleet

Atleet, hardlooptrainer en ondernemer. Gert-Jan heeft een passie voor hardlopen en alles wat ermee te maken heeft. Hij weet iedereen te enthousiasmeren en mee te krijgen met zijn energie. Alleen al door met hem te praten over hardlopen krijg je direct zin om een rondje te rennen met de bruikbare tips die hij geeft.

Als professioneel sporter heeft hij zelf ervaring met testen en analyses. Hij miste hierin de compleetheid en om dit voor een bredere groep beschikbaar te maken. Iedereen kan verantwoord hardlopen. Met de analyses en testen krijg je direct handvatten waar je de volgende training al iets mee kan.

Leuk om te weten van Gert-Jan, na zijn trainingen gaat hij altijd met de herstel shake en zijn kat op de bank even bijkomen, wie zal als eerste in slaap vallen…

Nee, heel vroeg was hij er niet bij. De hardloopcarrière van Gert Jan Wassink begon op 15-jarige leeftijd. “Daarvoor voetbalde ik”,  zo vertelt hij. “Maar hardlopen bleek voor mij de ideale uitlaatklep en zo begon ik in 2001 met trainen bij AV Argo, onder begeleiding van Janneke Metzemaekers. ”Inmiddels deed ik regionaal goed mee en won ik bijna alle wedstrijden. Toen ik ook de 800m wist te winnen van het Gelders Overijssels kampioenschap wist ik dat ik veel talent had voor het hardlopen”. Daarna volgde al snel de overstap naar de Atletiekschool in Apeldoorn en werd Johan Voogd mijn trainer. Met hem haalde ik ook mijn eerste NK medaille, ik won zilver op de 5000 meter in Sittard. Ik kwalificeerde me die winter voor het EK junioren cross in Edinburgh en wist een wederom een medaille te behalen op de cross”.

Slechts drie jaar na die medaille bij de junioren, haalde Gert-Jan ook zijn eerste medaille bij de senioren  binnen op een Nederlands kampioenschap het werd brons op de 1500m.  “Voor mij was dit een mooie bevestiging dat ik aansluiting had bij de Nederlandse top. Dat heeft me er vervolgens ook door gesleept in enkele jaren met blessureleed die daarop volgden. Vanaf 2008 ging het weer beter en twee jaar later besloot ik over te stappen naar trainer/coach Joop van Amerongen. Het was toen tijd voor wat nieuws, net als twee jaar later. Vanaf maart 2012 werd Honoré Hoedt mijn coach en dat is hij tot op heden nog. Onder leiding van Honore Hoedt wist ik 13.47 op de 5000m te lopen, 29.27 op de 10km op de weg en 44.40 op de 15km. Daarnaast liep ik 2.17.34 op de marathon en 1.04.02 op de halve marathon. Op alle afstanden wist ik ook medailles te behalen op het Nederlands kampioenschappen. Ook wist ik een grote internationale halve marathon in Denenmarken op mijn naam te schrijven ik won daar de jubileum editie van de Lillebaelt halv marathon”.

Met inmiddels een mooi aantal NK medailles op zak en een 21e plek op het EK Cross in 2015 ziet Gert-Jan het als zijn missie om zijn topsport kennis en vaardigheden over te brengen aan anderen. Dit doet hij door middel van Running Movements waar hij topsporters en vele recreatieve en recreatief prestatiegerichte sporters mag begeleiden. 

”Daarnaast vind ik het belangrijk om mij ook maatschappelijk in te zetten, als ambassadeur van de Stichting Kanjers voor Kanjers en als inspiratie voor andere hardlopers.”

Opvallende resultaten

GOUD
 • NK 3000 meter indoor 2010
ZILVER
 • NK 5000 meter 2008, 2012, 2013, 2015
 • NK 10.000 meter weg 2012
 • NK lange cross 2013
BRONS
 • NK 1500 meter 2005
 • NK korte cross 2011
 • NK marathon 2015, 2018
OVERIGE
 • EK cross kwalificatie Dublin Ierland 2010
 • EK cross kwalificatie Albufeira Portugal 2011
 • EK cross Kwalificatie Budapest Hongarije 2012
 • EK cross kwalificatie Heyeres Frankrijk 2015 (21e plaats)
Ontwerp zonder titel (1)
Eigenaar Atleet, hardlooptrainer en ondernemer. Gert-Jan heeft een passie voor hardlopen en alles wat ermee te maken heeft. Hij weet iedereen te enthousiasmeren en mee te krijgen met zijn energie. Alleen al door met hem te praten over hardlopen krijg je direct zin om een rondje te rennen met de bruikbare tips die hij geeft.

Gert-Jan Wassink

Eigenaar

Atleet, hardlooptrainer en ondernemer. Gert-Jan heeft een passie voor hardlopen en alles wat ermee te maken heeft. Hij weet iedereen te enthousiasmeren en mee te krijgen met zijn energie. Alleen al door met hem te praten over hardlopen krijg je direct zin om een rondje te rennen met de bruikbare tips die hij geeft.
Co Founder Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna.

Angelina Dumas

Co Founder

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna.
Marketing Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna.

Albert Reynold

Marketing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna.
Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo waarbij kan ik je helpen?