Skip to content

Loopanalyse

In het RunLab van Running Movements bieden we jou de mogelijkheid om een loopanalyse uit te voeren op onze high-tech loopband. Door middel van talloze camerabeelden brengen we jouw loopstijl in beeld. Zo krijg je inzicht in waar je blessurerisico’s liggen en hoe je je looptechniek kunt verbeteren. Lees op deze pagina meer over de loopanalyse of plan meteen via onderstaande knop.

Een loopanalyse bij Running Movements

Een hardloopanalyse biedt jou als hardloper waardevolle inzichten. Het helpt je je looptechniek te verbeteren, blessures te voorkomen en je hardloopprestaties te optimaliseren. Met de verkregen data uit de hardloopanalyse kun je specifieke oefeningen doen en techniekcorrecties toepassen om je looptechniek te verbeteren. Dit leidt tot een efficiëntere loopstijl, betere prestaties en een lagere kans op blessures.

Train slimmer

Een anaerobe drempelmeting komt met een hele hoop data. Omdat alles tot in het kleinste detail wordt gemeten, weten we precies waar je verbeterpunten zitten. Met ons persoonlijke advies kun je je trainingssituatie verbeteren. 

Test veilig

Met jarenlange ervaring in het uitvoeren van testen in ons RunLab, zijn we perfect in staat om jou van deskundig advies te voorzien. Op die manier train je na de test slimmer en verstandiger dan voorheen. 

Deskundig advies

We vinden het ontzettend belangrijk dat jij je tijdens de test veilig en ontspannen voelt. Een anaerobe drempel-meting is best intensief. Je hebt daarom tijdens je test de volledige aandacht van de tester.

Train gestructureerd

Heb je al een abonnement bij Running Movements, of ben je geïnteresseerd in onze persoonlijke begeleiding, dan verwerken we de uitslag van jouw test meteen in je schema, waardoor je altijd op je eigen niveau traint.

Loopeconomie en -efficiëntie

Tijdens het hardlopen is loopeconomie een veelgebruikte term die verwijst naar de manier waarop je efficiënt met je energie omgaat. Hoe zuiniger je loopt, hoe minder energie je per stap verbruikt. Als je voet lang op de grond blijft voordat je de volgende stap zet, verspil je energie aan de grond die je niet meer kunt benutten tijdens de rest van je loop. 
 
Om vooruitgang te boeken, is het essentieel om je bewust te worden van je energieverbruik tijdens het hardlopen. Het verbeteren van je loopeconomie is niet alleen zeer nuttig, maar ook nog eens leuk om te doen, aangezien je vaak al snel de positieve effecten ervan ervaart.

Loopefficiëntie

Loopeconomie en loopefficiëntie nauw met elkaar verbonden. Hoewel beide termen overeenkomsten vertonen, bestaan er ook enkele verschillen tussen beide concepten. Terwijl loopeconomie draait om het verminderen van energieverspilling, richt loopefficiëntie zich op het bereiken van een zo efficiënt mogelijke voorwaartse beweging tijdens het hardlopen.

Om je loopefficiëntie te verbeteren, is loopscholing een effectieve methode. Bij loopscholing richt je je op de verbetering van je afzet en voetplaatsing. Actief aandacht besteden aan deze aspecten van je looptechniek zal je helpen om gemakkelijker en sneller vooruit te gaan. Door bewust te trainen en te werken aan je looptechniek tijdens loopscholing, kun je je loopefficiëntie aanzienlijk vergroten.

Naast het doen van loopscholing kan ook krachttraining bijdragen aan een betere loopefficiëntie. Door regelmatig krachtoefeningen uit te voeren, zoals squats, versterk je specifieke spiergroepen, zoals je bilspieren en bovenbenen. Deze versterkte spieren zullen beter in staat zijn om de intensiteit van het hardlopen aan te kunnen, waardoor je loopprestaties verbeteren en je loopefficiëntie toeneemt. Door zowel loopscholing als gerichte krachttraining toe te passen, word je een meer efficiënte hardloper.

Finished004

Onze tester: Michiel

We zijn verheugd om Michiel Ridderbos te verwelkomen als tester bij Running Movements. Als fervent hardloper en hardlooptrainer uit Olst brengt Michiel een schat aan kennis en ervaring met zich mee. Wat begon als een middel om af te vallen, groeide uit tot een gepassioneerde liefde voor hardlopen die hij nooit heeft losgelaten.

Michiel heeft een grote interesse in kracht, hardlooptechniek en biomechanica, een boeiende combinatie. Hij gaat graag op zoek naar optimalisatiemogelijkheden, zoals het verbeteren van oefeningen tijdens loopscholing om zowel kracht als techniek te bevorderen. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met deze vraagstukken.

Na twintig jaar hardlopen is Michiel nu elke vrijdag aanwezig in het RunLab. Hij biedt feedback op trainingen, voert tests uit en begeleidt mensen tijdens persoonlijke trainingen. Als je vragen hebt over onze tests en analyses en je kunt geen antwoord vinden op onze website, staat hij graag voor je klaar via michiel@runningmovements.nl.

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo waarbij kan ik je helpen?